уторак, 30. јун 2015.

Njeno Kraljevsko visočanstvo - Ružina vodica :)



Današnji post je posvećen Ružinoj vodici. Jedina stvar za koju mislim da je treba imati apsolutno svaka devojka.




Bilo da je koristite kao losion, obloge ili sprej za lice, primetićete razliku vrlo brzo nakon početka korišćenja.

Odličan losion koji temeljno čisti masnoću sa lica, hidrira kožu i sužava pore. Takođe deluje protivupalno i rado ga preporučujem devojkama sa problematičnom kožom. Razliku u izgledu kože sam primetila već nakon nedelju dana. Kako izuzetno hidrira kožu u kombinaciji sa vačom redovnom negom lica, sprečava isušivanje lica i prevremen nastanak bora.



Moje iskustvo sa ovom čudesnom tečnošću je fenomenalno. Nakon prvog nanošenja sam primetila da je lice hidrirano i da cak ne moram stavljati noćnu kremu. Ujutru je lice bilo sveze i videla se razlika po pitanju upalnih procesa na mom licu. Ja ružinu vodicu koristim ujutru i uveče kao sprej za lice. Najpre očistim kožu gelom za umivanje, našpricam ružinu vodicu, sačekam da se osusi na koži i nastavim sa preparatima za negu kože. Takođe koristim je i nakon nanošenja šminke, kako bih otklonila prašnjavi izgled lica kada koristim puder u kamenu. Čuvam je u frižideru (iako na pakovanju nije naznačeno da mora tako) jer u letnjim danima mi ona dođe kao osveženje u toku dana. Dobra alternativna čuvenim termalnim vodama.



Definitivno stvar koju ću koristiti do kraja života i koju ću rado preporučiti svima. Ja sam svoju bočicu od 100 ml kupila u prodavnici zdrave hrane i koštala je negde oko 450 din.

Takođe na internetu ima dosta informacija i korisnih članaka kao i uputstva kako ružinu vodicu napraviti u svom domu. Recept je sledeći: (idealno za ljude sa sopstvenom baštom i ružama)

U staklenu teglu staviti sveže i oprane latice od deset cvetova ruža. Važna napomena je da ruže moraju biti organske, tj ne smeju biti tretirane bilo kakvim hemijskim sredstvom kao što su npr sredstva protiv biljnih vaši i sl. Prokuvati 3 decilitra (300ml) destilovane vode i njome preliti latice u tegli. Teglu dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Nakon toga, uz pomoć gaze, procediti trudeći se da iz latica izbučete što više tečnosti. I ružina vodica je spremna i možete je koristiti.

Ovako pripremljena ružina vodica se treba čuvati u frižideru i teglu lepo zatvoriti. Rok trajanja je 8-14 dana. Kako je rok trajanja kratak količine možete smanjiti kako ne bi ostajao višak koji morate baciti.


Da li ste probale ružinu vodicu? Kakva su vaša iskustva, kako vam se dopao post? Podelite odgovore dole u komentarima. Do sledećeg čitanja. XO

Нема коментара:

Постави коментар