субота, 11. јул 2015.

Američke palačinke-Food post :)



U uvodnom postu sam rekla da moj blog neće biti isključivo vezan za jednu temu pa kako je dosta bilo o kozmetici i lepoti, evo nečeg lepog za pojesti :)

Ovo je više puta isproban recept koji je jednostavan i lak. Svaki put odlično ispadnu palačinke a čime ćete upotpuniti poslasticu zavisi samo od vas. Na slikama ćete videti da ih ja jedem uvek različito. Još jedna stvar koju obožavam je što ih brže pravim od naših palačinki (crepes).



Recept je sledeći:

1.Suvi sastojci:
Čaša brašna
Dve supene kašike šećera
Dve kafene kašičice praška za pecivo
Kašičica soli

2."Mokri" sastojci:
Jedno jaje (ulupano)
Dve kašike zejtina ili istopljenog maslaca
Čaša mleka
Kafena kašičica ekstrakta vanile-opciono

Uputstvo: U činiji najpre promešati suve sastojke a zatim dodati sve mokre i zicom lagano sjediniti. Smesa je gušća od one za klasične palačinke i podseća na smesu za galete tj bakin kolač. Kutlačom sipati na podmazan tiganj. Ringlu podesiti na srednje jaku temperaturu (ja stavljam na 4. stepen od 6 na mom šporetu). Kada sipate smesu ona se da kazem sama rasporedi po tiganju. Kada krenu da se formiraju balončići po površini vreme je da se okrene na drugu stranu. Peku se obično 2 minuta po strani ali vec posle prve ćete ući u štos i videti koliko im treba na vašem tiganju i šporetu.

Najbolje ih je jesti odmah dok su tople. Prijatno :)






Javite ako napravite kako su vam ispale. Do sledećeg čitanja. XO

Нема коментара:

Постави коментар